Skip to content

Avancerad drejning och glaseringsteknik

Måndag 17 juni – tisdag 18 juni samt måndag 1 juli – tisdag 2 juli

Typ
Sommarkurs
När
Måndag 17 juni – tisdag 18 juni samt måndag 1 juli – tisdag 2 juli
Längd
4 dagar – i två block
Plats
Nyckelviksskolan, Lidingö (Stockholm)
Nivå
För ganska erfarna
Kursledare
Rikard Palmquist
Pris
5 600 kronor (inklusive material)
Antal platser
12

Kursen riktar sig till deltagare som har drejat några år som vill bredda kunskaperna inom drejning. 

Med utgångspunkt i den enskildes kunskaper kommer vi i kursblock 1 att jobba med sektions drejning, dreja på klös, samt drejning av sammansatta former , samt hur man använder drejskivan som ett redskap för mer skulpturala former.

I kursblock 2 kommer vi att gå igenom grunderna om glasyrens beståndsdelar. Du kommer att få lära dig hur man enkelt  kan göra sin egen glasyr av lokala material såsom blålera eller kommersiell lergodslera, aska och stenmjöl. Vi glaserar först provskålar med de glasyrer vi gjort.

Du kommer att få lära dig hur man blandar en glasyr samt glaseringsteknik. Vi kommer att glasera det vi drejat under kursblock 1. Vi kommer även prata om problem som kan uppstå vid glasering av keramik och hur man löser dem.

Hämta sedan era färdigbrända produkter måndag den 12 augusti. Ta då med kassar eller väskor för att kunna transportera dem.

Kursledare

Rikard Palmquist
Hemsida

Rikard Palmquist är keramiker utbildad på Nyckelviksskolan samt på Danmarks designskole, på Bornholm, Danmark. Han jobbar med restauranger och tar fram unik keramik till dem i samarbete med kockar och krögare. Han har även ett stort intresse för japansk estetik och har under åren jobbat med att ta fram teskålar och tekannor till kännare över hela välden.

Material. Ta med dig.

Ta med arbetskläder och skisser på vad du skulle vilja arbeta med. Allt annat finns på skolan.

Schema

Kursen pågår kl 10.00-16.30 med en timmes lunch.

Frågor?

Vid frågor, mejla kurs@nyckelviksskolan.se

Allmän kursinformation Bokningsvillkor

Registrering

För att säkra en plats på kursen behöver du göra följande: Fyll i dina kontaktuppgifter. Godkänn också vår insamling av personuppgifter och att du har läst och godkänner våra bokningsvillkor. Betala handpenningen på 1 000 kr.
Det finns platser kvar på denna kurs.
Inte en giltig e-postadress
Stripe är en tredjeparts betallösning som gör det möjligt att ta emot swish- och kreditkortsbetalningar. Stripe följer de strängaste kraven på säkerhet i branschen.