Skip to content

Sandgjutning av smycken

Torsdag 13 juni – Fredag 14 juni

Typ
Sommarkurs
När
Torsdag 13 juni – fredag 14 juni
Längd
2 dagar
Plats
Nyckelviksskolan, Lidingö (Stockholm)
Nivå
För nybörjare, inga förkunskaper krävs
Kursledare
Sofia Eriksson
Pris
2 700 kronor
Antal platser
8

Vi går igenom grunderna i sandgjutning och de olika stegen, från original till färdig gjutning. Du får lära dig enklare vaxmodellering, göra sandform och renovering av ditt gjutna objekt. Vi gjuter i silver. För de som vill skulptera ett eget original i vax (som till exempel en klackring) finns den möjligheten, men det går också bra att ta med sig objekt att trycka av. Det du ska gjuta bör inte vara större än 50 mm på någon ledd.  

KURSLEDARE

Sofia Eriksson
Hemsida

Sofia Eriksson är konstnär och silversmed utbildad vid Konstfack. Hon har en lång erfarenhet av silversmide där hon arbetat både med smycken och skulpturala objekt. Hon undervisar silversmide på Nyckelviksskolan sedan 2020.

Material. Ta med dig.

Du köper det silver du vill använda på skolan med Swish till självkostnadspris.

Gjutsand och vax ingår.

Fundera gärna innan kursen på vad du skulle vilja göra och ta med skisser/bilder utifrån dina idéer och/eller förlagor som du skulle vilja gjuta av. Det är bra med flera att välja på. Former som lämpar sig för sandgjutning är ofta enkla och ska kunna lyftas ur en tvådelad form, vi tittar på detta tillsammans innan vi börjar. Reliefer med en platt baksida är också lämpliga.

Ta med skissblock och penna. 

Oömma kläder och hårsnodd behövs.

Schema

Kursen pågår kl 10.00-16.30 med en timmes lunch.

Frågor?

Vid frågor, mejla kurs@nyckelviksskolan.se

Allmän kursinformation Bokningsvillkor

Registrering

För att säkra en plats på kursen behöver du göra följande: Fyll i dina kontaktuppgifter. Godkänn också vår insamling av personuppgifter och att du har läst och godkänner våra bokningsvillkor. Betala handpenningen på 1 000 kr.
Det finns platser kvar på denna kurs.
Inte en giltig e-postadress
Stripe är en tredjeparts betallösning som gör det möjligt att ta emot swish- och kreditkortsbetalningar. Stripe följer de strängaste kraven på säkerhet i branschen.