Skip to content

Silversmide

Måndag 17 juni – onsdag 19 juni

Typ
Sommarkurs
När
Måndag 17 juni – onsdag 19 juni
Längd
3 dagar
Plats
Nyckelviksskolan, Lidingö (Stockholm)
Nivå
För nybörjare, inga förkunskaper krävs
Kursledare
Sofia Eriksson
Pris
3 900 kronor
Antal platser
10

Vi börjar med att göra en ring, där vi går igenom grundläggande moment inom silversmide. Du kan sedan fortsätta med egna projekt som till exempel variationer av ringar, stela armband, hängen, örhängen. I kursen får du prova på grunderna i silversmide som att löda, såga och fila. Du kan sedan arbeta vidare på egen hand eller i en fortsättningskurs.  

KURSLEDARE

Sofia Eriksson
Hemsida

Sofia Eriksson är konstnär och silversmed utbildad vid Konstfack. Hon har en lång erfarenhet av silversmide där hon arbetat både med smycken och skulpturala objekt. Hon undervisar silversmide på Nyckelviksskolan sedan 2020.

Material. Ta med dig.

Fundera gärna innan kursen kring vad du skulle vilja göra och ta med skisser / bilder utifrån dina idéer. Det är bra med flera att välja på. 

Du köper det silver du vill använda på skolan med Swish till självkostnadspris.

Ta med skissblock och penna. 

Oömma kläder och hårsnodd behövs.

Schema

Kursen pågår kl 10.00-16.30 med en timmes lunch.

Frågor?

Vid frågor, mejla kurs@nyckelviksskolan.se

Allmän kursinformation Bokningsvillkor

Registrering

För att säkra en plats på kursen behöver du göra följande: Fyll i dina kontaktuppgifter. Godkänn också vår insamling av personuppgifter och att du har läst och godkänner våra bokningsvillkor. Betala handpenningen på 1 000 kr.
Det finns platser kvar på denna kurs.
Inte en giltig e-postadress
Stripe är en tredjeparts betallösning som gör det möjligt att ta emot swish- och kreditkortsbetalningar. Stripe följer de strängaste kraven på säkerhet i branschen.