Skip to content

Träsnideri för måltiden – kom igång med att tälja, bildhugga och snida

Måndag 17 juni – onsdag 19 juni

Typ
Sommarkurs
När
Måndag 17 juni – onsdag 19 juni
Längd
3 dagar
Plats
Nyckelviksskolan, Lidingö (Stockholm)
Nivå
Framförallt nybörjare men även mer erfarna
Kursledare
Elisa Hedin
Pris
3 900 kronor
Antal platser
12

Under kursen ”Träsnideri för måltiden – kom igång med att tälja, bildhugga och snida” får du möjligheten att sätta igång att arbeta med din träskapande ambition och att utforska materialet trä. Kursen passar för både nybörjare och för dem som arbetat med trä tidigare.

I kursen får du en introduktion till materialet och handverktygen, därefter följer några praktiska uppgifter för att komma igång. Inom ramen för kursen får du sedan tillverka enklare bruksföremål och du bestämmer själv om du vill fokusera på klassiska trätekniska metoder och formgivning  eller om du vill utforska måltiden som fenomen och formge alternativa bruksföremål.

Kursen innehåller olika moment där praktiskt arbete varvas med individuell handledning, gemensamma genomgångar och reflektioner över pågående arbete samt reflektioner över bruksföremål kopplade till en bred syn på vad en måltid kan vara.

Kursens mål är att utveckla och fördjupa förståelsen för materialet trä och att i grupp och individuellt reflektera över olika typer av skapande processer.

KURSLEDARE

Elisa Hedin
Hemsida

Elisa Hedin är inredningsarkitekt och formgivare med ett stort intresse för material och hantverkstekniker.

Material. Ta med dig.

Alla nödvändiga handverktyg och ett urval av träslag kommer att finnas på plats.

Du rekommenderas att ta med dig oömma kläder och om du har egna verktyg som täljknivar, smidesjärn eller andra verktyg som du vill använda dig av, är du mer än välkommen att använda dem.

Schema

Kursen pågår kl 10.00-16.30 med en timmes lunch och fikapauser.

Frågor?

Vid frågor, mejla kurs@nyckelviksskolan.se

Allmän kursinformation Bokningsvillkor

Registrering

För att säkra en plats på kursen behöver du göra följande: Fyll i dina kontaktuppgifter. Godkänn också vår insamling av personuppgifter och att du har läst och godkänner våra bokningsvillkor. Betala handpenningen på 1 000 kr.
Det finns platser kvar på denna kurs.
Inte en giltig e-postadress
Stripe är en tredjeparts betallösning som gör det möjligt att ta emot swish- och kreditkortsbetalningar. Stripe följer de strängaste kraven på säkerhet i branschen.