Skip to content

Lokaler och miljöer

Om skolan Skolans historia Lokaler och miljöer Föreningen
Nyckelviksskolan

Foto: Helena Hjortstorp Hall

Nyckelviksskolan ligger högst upp på en kulle bland högresta tallar i ett äldre villaområde på Lidingö utanför Stockholm.

 

Granvägen 1 är skolans huvudbyggnad och är det röda huset högst uppe på kullen. Där ligger kontor, bibliotek och seminarierum. Här finns uppehålls- och lunchutrymmen för såväl studerande som för personal. Här finns även grafikverkstaden, en teorisal samt lokalerna för Bild och grafisk form. I tillbyggnaden finns två tecknings- och måleriateljéer.

Granvägen 1. Foto: Helena Hjortstorp Hall

På Granvägen 3 ligger skolans verkstäder för trä och metall samt ateljéerna för textil form med textiltryck och skulptur. En trappa ner finns ett rum för projekt och fotografering – ”Studion”.

Granvägen 3 Foto: Martin Josefsson

Keramikverkstaden finns centralt på skolområdet i en grön paviljong.

Keramikpaviljongen. Foto: Magnus Svensson

Friggavägen 2 kallas ”Tallbo” och ligger mitt över vägen från skolan huvudbyggnad. Där finns en ateljé för vävning, en mixateljé för olika ändamål samt verkstäder för trä och metall.

Tallbo. Foto: Magnus Svensson

Nyckelviksskolan bygger nu ett ljust, modernt och klimatsmart ateljéhus med två skulpturateljéer och en keramikverkstad, ritat av arkitektbyrån Marge . Den nya byggnaden binder ihop två av skolans huskroppar – Granvägen 1 och 3.

Det nya ateljéhuset beräknas vara klart i augusti 2023, så att vi kan köra igång där vid läsårsstarten för 2023–2024.

Nyckelviksskolan Marge

Visionsbild av Marge Arkitekter

Nyckelviksskolan Marge Arkitekter

Visionsbild av skulpturateljén av Marge Arkitekter