Skip to content

Stöd oss / samarbeten

Om skolan Skolans historia Lokaler och miljöer Föreningen Stöd oss / samarbeten

Snart fyller Nyckelviksskolan 70 år. Vi har en ny ateljébyggnad för skulptur och keramik på plats och verkar överhuvudtaget med att optimera skolan. Vi visar med detta att skolan ska fortsätta bedriva och utveckla högskoleförberedande utbildningar av bästa slag minst lika länge till. Men för att kunna åstadkomma detta behöver vi vänner därute!

1. Vi behöver avspegla samhället bättre, eftersom vi nu missar talang och begåvning inom vårt fält på grund av våra studieavgifter. Vi behöver kunna erbjuda stipendier.

2. Vi har byggt ett ljust, modernt och klimatsmart ateljéhus med två skulpturateljéer och en keramikverkstad, ritat av arkitektbyrån Marge. Byggnaden har tagits i bruk i samband med läsårsstarten i augusti 2023. Men mycket återstår när det gäller inventarier, utrustning och maskiner. Även här behöver vi förstärkning utifrån.

Hur gör du om du vill stötta Nyckelviksskolans framtida satsningar?
Kontakta vår rektor Cecilia Darle, tel 072-555 07 22, cecilia.darle@nyckelviksskolan.se , så inleder hon en dialog med dig.

Nyckelviksskolan nya ateljébyggnaden

Det nya ateljéhuset

donationer

De senaste åren har vi fått donationer av följande fonder:

Jacob Wallenbergs stiftelse
Har gett en större donation till ett digitalt labb, utrustning i verkstäder och en gård för utomhusarbete vid det nya ateljéhuset.

Stiftelsen Lars Hiertas Minne
Har donerat till stöd för utveckling av vårt tvååriga program Konst- och hantverkspedagogik

Bengt Julins Stiftelse för konsthantverk, konstindustri och industridesign
Har gett ett en donation till ett 3D-labb.

samarbeten

Nyckelviksskolan har under senare år haft en rad samarrangemang och samarbeten kring utställningar, workshops, andra evenemang och kring sådant som rör nybyggnation, fundraising och hållbarhet. Här kan vi nämna: