Skip to content

Så söker du

På Nyckelviksskolan har vi sju olika ettåriga högskoleförberedande utbildningar (40 veckor) som du kan välja mellan. Här kan du också gå ett tvåårigt program i Konst- och hantverkspedagogik (80 veckor).

Hitta rätt utbildning Vilken behörighet behöver du? Ansökningsinfo

1 Hitta rätt utbildning

2 Skapa en ansökan

3 Gör arbetsprover

Informationen gäller ansökan till våra utbildningar läsåret 2023-24. Antagningen är genomförd. I slutet av januari 2024 lägger vi ut ny information om att söka till våra utbildningar läsåret 2024-25.

Behörighet

Du som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Gå vidare till ansökningsinfo

Ansökan

Ansökan 16 mars – 22 maj 2023

Ansökan gör du i ett digitalt formulär som når härifrån webbsidan och den ska vara inne senast måndagen den 22 maj kl 23.59.

Det går utmärkt att söka flera utbildningar samtidigt och visa samma grunduppsättning obligatoriska målningar och teckningar (inklusive teckningsuppgift) + extra obligatoriska arbetsprover för respektive utbildning.

Betala din anmälningsavgift senast 22 maj 2023

Anmälningsavgiften som täcker skolans administrationskostnader i samband med ansökan är 300 kronor för varje utbildning som du söker, och sätts in på bankgirokonto 5022-1803 eller swisha till nr 123-513 78 15 senast måndagen den 22 maj. Glöm inte att ange namn vid inbetalningen. Observera att vi inte betalar tillbaka anmälningsavgiften om den är inbetald och ansökan är inskickad.

Arbetsprover

Obligatoriska arbetsprover

Extra obligatoriska uppgifter till samtliga ettåriga utbildningar

När du söker till våra ettåriga utbildningar (på 40 veckor) – Färg, form och hantverk, Bild och grafisk form, Arkitektur och design, Textil form, Keramisk form, Metall – form, objekt och smycke samt Trä – form och design – behöver vi se extra obligatoriska uppgifter, se nedan.

Sökande till Konst- och hantverkspedagogik har ingen extra obligatoriska uppgift, förutom den obligatoriska teckningsuppgiften. Däremot kallas de flesta till intervju.

Frivilliga arbetsprover

Andra egna arbeten som du vill ha med som arbetsprover, utöver de obligatoriska, får vara utförda i valfritt material. Kanske vill du visa fler teckningar och målningar eller digitala arbeten eller kortfilmer. Tredimensionella arbeten – som smycken, keramik, möbler, kläder eller skulptur – visas som foton. Ange originalets mått, material och teknik.

Du får visa max 18 olika bilddokument inklusive de obligatoriska arbetsproverna. Varje bild får vara max 5 MB (när den är oöppnad).

Besked

Besked om antagning skickas per mejl runt 15-16 juni 2023. Vi lämnar inte på förhand besked per telefon.