Skip to content

Introduktionskurs

Längd
2 dagar – tors och fre 4-5 april 2024 kl 8.15-16.00
Typ
Kurs
Plats
Nyckelviksskolan, Lidingö
Studieavgift
900 kronor
Nu har kurstillfället passerat för introduktionskursen 2024, men för allas kännedom låter vi informationen ligga kvar.

 

Introduktionskurs på Nyckelviksskolan
torsdag och fredag 4-5 april

Är du intresserad att söka till Nyckelviksskolan? Du kanske inte är säker på vilken av våra utbildningar du vill välja. Kanske känner du dig lite osäker, inte minst på det här med arbetsprover? För dig har vi utvecklat en tvådagars introduktionskurs torsdag och fredag 4-5 april 2024. Jobba med några av våra lärare under två dagar i olika verkstäder och ateljéer, testa hur det är att vara studerande här och känn på miljön.

Vi erbjuder två olika varianter:
• Introduktionskurs för ettåriga utbildningar
• Introduktionskurs för programmet Konst- och hantverkspedagogik

upplägg

Under introduktionskursen till de ettåriga utbildningarna får du pröva och öva grundläggande skiss- och formövningar med några av våra lärare i olika ateljéer och verkstäder – skulptur, vävning, trä och metall. Målet är att du efter kursen kan skapa mer genomtänkta arbetsprover för att söka till Nyckelviksskolan eller någon annan motsvarande utbildning. Du får också mer information om skolan och dess utbildningar.

På introduktionskursen för programmet Konst- och hantverkspedagogik får du dessutom veta mer om yrket och utbildningen och ha olika workshops.

Vi börjar på torsdagsmorgonen den 4 april från kl 08.15-09.00 med att samlas kring en frukostmacka, kaffe eller te, gruppindelning och en kort presentation. Sedan pågår kursen till kl 16.00. Vi kör halvdagspass i olika verkstäder och ateljéer.

På fredagen den 5 april är bjuds åter åter frukostmacka, kaffe eller te från kl 08.15 och sedan pågår själva introduktionskursen kl 09.00-16.00.

Ta med egen matlåda till lunch båda dagarna (vi har mikrovågsugnar).

Anmälan

Det finns hela 64 platser till introduktionskursen för de ettåriga utbildningarna och 16 platser till introduktionskursen för programmet i Konst- och hantverkspedagogik. Det går att anmäla sig så länge det finns platser kvar.

Kursavgiften är 900 kr. I kursavgiften ingår också material.